CITAT(lucia @ Nov 6 2006, 02:11 PM)

cm se face sa se casatoreasca un tanar din r.m cu cineva din ro? ce acte ar trebui si cum se fac rost de ele?
m-am casatorit anul trecut in Bucuresti cu un cetatean roman, acte necesare: - adeverinta de la starea civila din localitatea ta ca nu esti si nu ai fost casatorit(a) niciodata; cu aceasta adeverinta te duci la ambasada RM din Bucuresti (atentie e un concul incompetent) de acolo iti da o hartie din care rezulta aceeasi chestie ca nu esti si nu ai fost casatorit(a), pt asta tre sa achiti la BCR paremi-se 60EUR, sau mai putin depinde de termenul in care se elibereaza, mie mi-au facut intr-o zi; certificate prenuptiale de la medicul de familie al partenerului, care atentie - sunt valabile doar cateva zile, sa va miscati repede cu actele; pasapoarte, vize valabile, buletine, certificate de nastere in limba romana...astea sper ca stiti(sunt elementare); cu astea va duceti la starea civila din localitatea, sectorul in care-si are domiciliul partenerul, se scriu cereri, si se programeaza casatoria, apoi va casatoriti! Atentie, in MD tre sa-ti faci transcrierea certificatului de casatorie, daca vrei sa-ti schimbi dup-aia buletinul! Bafta! Io m-am chimuit nitel, bani, drumuri, nervi!