Ajutor - Cauta - Membrii - Calendar
Versiune Completa: Cetatenie romana pentru studentii basarabeni!
Basarabenii in Romania Forum > Cetatenii rep. Moldova in Romania > Cetatenia romana.
Sashok
Cetatenie romana pentru studentii basarabeni!

Dupa ce m-am convins ca zvonurile in privinta cetateniei romane pentru studentii basarabeni s-au adeverit, am decis sa scriu acest post!
Desigur, aceasta informatie nu este publica (din inertia autoritatilor romane) si nu consider ca este corect ca doar cateva persoane cunosc faptul, ca de ceva timp, functionarii de la biroul de cetatenie accepta depunerea actelor pentru cetatenia romana chiar daca persoana in cauza nu are cei 4 ani de sedere legala in Romania. Sa fiu mai explicit: daca o persoana a stat pe teritoriul Romaniei timp de 4 ani sau mai mult (si poate sa justifice acest lucru printr-o adeverinta de la liceu/facultate), atunci chiar daca prima perioada persoana a stat fara viza de sedere, el totusi poate depune actele
pentru cetatenie.

Nu stiu cat timp se va mentine aceasta procedura (si nici nu stiu de cand a inceput), asa ca cei interesati sa se grabeasca! In plus fata de actele cerute pentru redobandirea cetateniei romane, mai trebuie de prezentat:

- o adeverinta de la liceu/facultate (in care sa fie mentionat “curs de zi” si eventual “bursier al statului roman”);
- o adeverinta obtinuta de la directia pentru straini cu perioadele de sedere legala in Romania;
- copia dupa permisul de sedere;
- o cerere scrisa la depunere, prin care rugati seful serviciului de cetatenie sa va accepte depunerea dosarului. Nu am auzit cazuri de refuz, insa trebuie sa remarc, ca functionara care va primeste dosarul merge cu aceasta cerere in cabinetul sefului si acesta da “verdictul” pe cerere (”aprobat”, de obicei wink.gif .

Pentru a obtine adeverinta cu perioadele de sedere de la autoritatea pentru straini trebuie sa depuneti urmatoarele acte:

- copie dupa pasaport (ultima pagina cu poza, pagina cu datele generale (aia unde e mentionata si grupa de sange) si pagina cu vizele de intrare;
- copie dupa permisul de sedere;
- taxa consulara in valoare de 220000 platita la CEC;
- timbru fiscal de 1 RON;
- o cerere scrisa in care rugati sa vi se elibereze aceasta adeverinta.

Timpul de procesare a cererii este o luna! (groaznic). Toate aceste acte se depun la biroul de informatii de la directia pentru straini din str.Ion Campineanu.

Actele pentru cetatenie se depun la str. Petofi Sandor 47. Telefon pentru informatii:0212223130

Va urez succes!

Sursa: Curaj.net
edpint
Merci pentru informatii
NU stii in caz ca n-am studiat la Bucuresti, pentru a obtine adeverinta cu perioadele de sedere de la autoritatea pentru straini trebuie s ama adresez in orasul unde am invatat sau pot si la Bucuresti? sa solicit adeverinta?
Sashok
QUOTE(edpint @ Nov 3 2006, 10:59 AM) *

Merci pentru informatii
NU stii in caz ca n-am studiat la Bucuresti, pentru a obtine adeverinta cu perioadele de sedere de la autoritatea pentru straini trebuie s ama adresez in orasul unde am invatat sau pot si la Bucuresti? sa solicit adeverinta?

Din cate stiu eu, tre sa mergi la sectia de politie in orasul unde ai invatat, dupa ce iti elibireaza ei certificatul cu numarul de ani stati legal pe teritoriu Romaniei vii in Bucuresti si depui la cetatenie.
Marina
si in cazul in care eu am fost fraiera s iin primul an nu mi-am facut viza si nu pot dovedi ca am 4 ani stati in ro, cum pot sa depun actele? asa cum depune orice moldovean de rand doar ca dureaza mai mult sau care-i shmecheria? huh.gif
Sashok
CITAT(Marina @ Aug 23 2007, 11:15 AM) *

si in cazul in care eu am fost fraiera s iin primul an nu mi-am facut viza si nu pot dovedi ca am 4 ani stati in ro, cum pot sa depun actele? asa cum depune orice moldovean de rand doar ca dureaza mai mult sau care-i shmecheria? huh.gif

biggrin.gif Nu esti singura, multi au ghinionul asta, mie de exemplu mi-au luat controlorii legitimatia inca de la liceu, nu m-am dus s-o eau si respectiv nici s-o prelungesc smile.gif) ghinion

Depui actele la consulat, prins crisoare... cum se face acum.
Sau daca nu-ti ajunge un an, mai rabzi un an si depui aici direct, daca nu se mai schmba ceva pina atunci smile.gif
Mdcolonita
CITAT(Sashok @ Aug 23 2007, 12:06 PM) *

biggrin.gif Nu esti singura, multi au ghinionul asta, mie de exemplu mi-au luat controlorii legitimatia inca de la liceu, nu m-am dus s-o eau si respectiv nici s-o prelungesc smile.gif) ghinion

Depui actele la consulat, prins crisoare... cum se face acum.
Sau daca nu-ti ajunge un an, mai rabzi un an si depui aici direct, daca nu se mai schmba ceva pina atunci smile.gif

Intrebarea mea este urmatoarea: Daca dispui de 4 si mai multi ani aflati pe teritoriul Romaniei, insa dupa absolvirea facultatii te-ai reintors in Moldova (am studiat in Romania din 1996 si pina in 2004 inclusiv, din toamna 2004 sunt in Moldova), este posibil sa depui cererea si actele pentru redobindirea cetateniei la Bucuresti? sau va trebui sa le depun totusi la Ambasada Romaniei la Chisinau?
Multumesc anticipat.
anna
CITAT(Mdcolonita @ Apr 24 2009, 08:08 PM) *

Intrebarea mea este urmatoarea: Daca dispui de 4 si mai multi ani aflati pe teritoriul Romaniei, insa dupa absolvirea facultatii te-ai reintors in Moldova (am studiat in Romania din 1996 si pina in 2004 inclusiv, din toamna 2004 sunt in Moldova), este posibil sa depui cererea si actele pentru redobindirea cetateniei la Bucuresti? sau va trebui sa le depun totusi la Ambasada Romaniei la Chisinau?
Multumesc anticipat.

Trebuie sa ai continuitate, perioada de "repaos" sa nu fie de mai mare de 3 luni consecutive si in total sa nu depaseasca 6 luni.
Sper ca am fost inteleasa.

P.S. Nu pot sa cred, cum sa stai atatia ani si pierzi o sansa?

Pacat
56kb
salut..am si eu o mica-mare problema
vreau sa depun pentru cetatenie..ca si toata lumea de aici...dar....sunt student in bucuresti de 5 ani...viza de sedere de tip D am de 2 ani (deci 2 vize)...si mai am o viza de tip C...intrebarea e urmatoare....pot sa obtin cetatenie chiar daca am viza de sedere doar de 2 ani? pt ca vizele s-au introdus de abia din 2007 , cu aderarea romaniei la ue...prin urmare viza am doar de 2 ani.....conteaza in vreun fel ca am stat totusi la studii acesti 5 ani? pot sa depun pentru cetatenie? practic demonstrez cu carnetu de student cu adeverinta de student si cu viza ..ca am stat pe teritoriul romanesc...e posibil sa obtin ceva?
Sashok
CITAT(56kb @ May 8 2009, 09:10 PM) *

salut..am si eu o mica-mare problema
vreau sa depun pentru cetatenie..ca si toata lumea de aici...dar....sunt student in bucuresti de 5 ani...viza de sedere de tip D am de 2 ani (deci 2 vize)...si mai am o viza de tip C...intrebarea e urmatoare....pot sa obtin cetatenie chiar daca am viza de sedere doar de 2 ani? pt ca vizele s-au introdus de abia din 2007 , cu aderarea romaniei la ue...prin urmare viza am doar de 2 ani.....conteaza in vreun fel ca am stat totusi la studii acesti 5 ani? pot sa depun pentru cetatenie? practic demonstrez cu carnetu de student cu adeverinta de student si cu viza ..ca am stat pe teritoriul romanesc...e posibil sa obtin ceva?

Poti sa depui acum si fara acei 4 ani stati wink.gif te duci cu viza si actele si le depui wink.gif
56kb
pai unde pot sa depun"? in romania sau in moldova?
Sashok
CITAT(56kb @ May 9 2009, 03:12 PM) *

pai unde pot sa depun"? in romania sau in moldova?

In Bucuresti, la directia de cetatenii.
56kb
si unde mai exact? care e strada? ion campeanu?sau care din ele? poti sa imi oferi mai multe informatii cu privire la loc, te rog?
malta
CITAT(56kb @ May 12 2009, 10:21 PM) *

si unde mai exact? care e strada? ion campeanu?sau care din ele? poti sa imi oferi mai multe informatii cu privire la loc, te rog?

Actele se depun in Str. Petofi Sandor nr.47, sector1(in zona Piata 1 Mai)
56kb
eu nu vreau pentru redobandire..n-am ce sa redobandesc din moment ce n-am avut-o niciodata!!!!!!..eu vreau sa o obtin...unde ma duc???la ce institutie??pe ce strada??? eu vreau sa depun acte ca sa obtin cetatenie romana!!
Sashok
CITAT(56kb @ May 18 2009, 05:45 PM) *

eu nu vreau pentru redobandire..n-am ce sa redobandesc din moment ce n-am avut-o niciodata!!!!!!..eu vreau sa o obtin...unde ma duc???la ce institutie??pe ce strada??? eu vreau sa depun acte ca sa obtin cetatenie romana!!

Tu n-ai avuto bunicii tai!
Ti-a zis malta unde tre sa mergi, ei toate actle, inima in dinti, si diminiata tare intr-o luni sau miercuri te duci si te lupti acolo cu toti dornicii sa devina romini.
Succes! wink.gif
56kb
nici bunicii mei nu au avut-o....sunt in dubasari nascut, actuala trasnistrie...esti sigur ca acolo?? pt ca chiar nu am ce sa redobandesc....nu a avut nimeni din familia mea cetatenie romana...ma intelegi? mai bagat in ceata deja!!

Sashok
CITAT(56kb @ May 19 2009, 01:09 PM) *

nici bunicii mei nu au avut-o....sunt in dubasari nascut, actuala trasnistrie...esti sigur ca acolo?? pt ca chiar nu am ce sa redobandesc....nu a avut nimeni din familia mea cetatenie romana...ma intelegi? mai bagat in ceata deja!!

A, pai atunci tu mergi pe alta lege, nu acea cu basarabenii, ci cu acea cu strainii ce au stati 5 ani in romania(sau 4 nu mai stiu sigur).
Sau faci hod caniom si mutesti niste certificate de pe teritoriul Moldovei din parta stinga a nistrului, asa cum se rezolva la noi orice, trebuiesc doar buneilor sa fie de pe teritoriul Moldovei.
56kb
deci...hai sa o luam de la capat...
am 23 de ani..implinesc 24..in iulie..
sunt nascut in dubasari..actuata trasnistrie si am stat doar pana la 6 ani acolo..apoi in 1991 cand a inceput razboiul am venit in chisinau
am bunei nascuti pana in 1940 din partea mamei care sunt de la molovata...deci in moldova...
stau de 5 ani in romania...3 studii fara permis pt ca nu era legea cu permisele...si inca 2 cu permis de sedere
ce lege mi se aplica pana in final??
Sashok
CITAT(56kb @ May 19 2009, 02:32 PM) *

sunt nascut in dubasari..actuata trasnistrie si am stat doar pana la 6 ani acolo..apoi in 1991 cand a inceput razboiul am venit in chisinau
am bunei nascuti pana in 1940 din partea mamei care sunt de la molovata...deci in moldova...
stau de 5 ani in romania...3 studii fara permis pt ca nu era legea cu permisele...si inca 2 cu permis de sedere

Deci se aplica redobandirea cetateniei pe baza buneilor de dupa mama. Fara acei 4 ani!
anna
CITAT(56kb @ May 19 2009, 01:32 PM) *

Daca bunicii tai din partea mamei sunt nascuti pana in 1940 si sunt cetateni romani, adica la certificatul lor de nastere scrie ca s-au nascut pe teritoriul actual al Republicii Moldova, atunci tu redobandesti cetatenia romana indiferent daca parintii tai sunt de alta nationalitate. Pregatesti certificatul de nastere al bunicilor, certificatul lor de casatorie si dupa caz de deces, certificatele de nastere, casatorie al parintilor, la fel si al tau, iti scoti adeverinta de la "Autoritatea pentru straini" ca ai stat 4-5 ani in Romania (ca mai nou legea s-a modificat iarasi) si alte acte le gasesti pe just.ro la capitolul "Totul despre Cetatenie>Acte necesare>punctul 3" si esti liber ca oricare altul sa depui pentru cetatenie.
Bafta
Alisa
Salut!!! Sunt eleva la un liceu in Iasi, nu am implinit inca 18 ani. Pot sa depun dosarul pentru redobandirea cetateniei daca inca nu am implinit 18 ani?
Sorina
Salut, nu cred ca poti. sad.gif Daca parintii tai depun la cetatenie si tu nu ai inca 18 ani , si daca ei o obtin si tu o obtii. Dar mai ai mult pana implinesti 18? smile.gif , pregateste-ti actele si cum implinesti 18 depui la cetatenie wink.gif
Versiunea Lo-Fi. Pentru a vedea versiunea completa cu mai multe informatii, te rog Apasati aici.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.