Ajutor - Cauta - Membrii - Calendar
Versiune Completa: casatorie cu cetatean strain
Basarabenii in Romania Forum > Cetatenii rep. Moldova in Romania > Legalizarea
Lior
Buna ziua,am si eu o intrebare.Sunt cetateanca din R.Moldova,si curand ma casatoresc cu cetatean din Israel.El traieste in Romania(nu are cetatenie romana),eu dupa casatorie pot sa stau in Romania?....va rog mult astept raspuns.
Basa
CITAT(Lior @ Jan 24 2012, 14:15) *

Buna ziua,am si eu o intrebare.Sunt cetateanca din R.Moldova,si curand ma casatoresc cu cetatean din Israel.El traieste in Romania(nu are cetatenie romana),eu dupa casatorie pot sa stau in Romania?....va rog mult astept raspuns.

Cred ca poti doar in baza de turist sau daca reusesti sa te angajezi sau sa te inscrii la facultate ai dreptul sa stai in baza vizei de resedinte.
Lior
merci pentru raspuns.....am o alta intrebare.....el fiind cetatean israelian,tatal lui cetatean roman,el poate sa faca cetatenie romana?daca da.. cat de rapid se poate face ?
Sashok
CITAT(Lior @ Jan 24 2012, 15:03) *

merci pentru raspuns.....am o alta intrebare.....el fiind cetatean israelian,tatal lui cetatean roman,el poate sa faca cetatenie romana?daca da.. cat de rapid se poate face ?

Din cate stiu eu poate, daca tatal lui este roman din talpa, sau a obtinut cetatenia romana cat timp "el, ala micu" nju avea 18 ani, automat isi poate lua cetatenia romana pe baza lui taicso.
Tre sa mearga la primaria sect 1, cu un act romanesc de-al lui tata, cu buletin sau pasaport lui tata, si o declaratie data la notar de catre mama, precum nu are nimic impotriva ca fiul ei sa devina roman (in cazul cand mama nu este romanca) si depune direct certificatul de nastere la transcriere.
Versiunea Lo-Fi. Pentru a vedea versiunea completa cu mai multe informatii, te rog Apasati aici.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.