Ajutor - Cauta - Membrii - Calendar
Versiune Completa: Procura autoturism
Basarabenii in Romania Forum > Cetatenii rep. Moldova in Romania > Legalizarea
sarac bogdan
Bunaziua!
Lucrurile stau in felul urmator:
Eu sunt cetatean moldovean/roman cu drept de sedere in Franta si doresc sa trec frontiera in Moldova cu un autoturism inmatriculat in Franta, al carui proprietar este de asemenea un cetatean moldovean/roman cu drept de sedere in Franta.
Masina este din 2005 cu asigurare (cartea verde ) care functioneaza prin toate statele de transit, inclusiv si pe teritoriul Moldovei si in care sunt inclus si eu ca secund conducator, deci din partea asigurarii nu e problema.

Certificatul de Inmatriculare sau asa numita de francezi carte grise o voi avea la mine in original, cu controlul tehnic la zi.

Am nevoie si de PROCURA???

Va rog sa:
- indicati baza legala pentru aceasta procedura
- aratati-mi un model de procura valabil in acest caz, fiindca aici in Franta legislatia nu prevede intocmirea notariala a unei procuri pentru drept la libera cirulatie cu un autoturism al carui proprietar nu sunt
- la intocmirea procurii pentru persoanele implicate ce ACTE de IDENTITATE sugerati sa fie folosite:
CI/pasaport roman, BI/pasaport moldovenesc, Cartea de resedinta franceza???
sarac bogdan
Chiar nimeni?
Atunci va rog sa expuneti parerea cum este ea fara justificare legala
sarac bogdan
Atunci cum ramane?, sa incerc sa vad cum e?
God
CITAT(sarac bogdan @ Jun 18 2011, 15:53) *

Chiar nimeni?
Atunci va rog sa expuneti parerea cum este ea fara justificare legala

Nu am sa-ti dau surse juridice, dar din experienta, pana in Romania nu ai nevoie de procura, dar ca sa treci in MD, vama o poate trece sau cel care e trecut in tehpasport sau cineva cu procura pe numele lui.
Faptul ca esti trecut in cartea verde este mai putin important pentru vamesii moldoveni.
Deci fa procura sa nu ai surprize neplacute.
sarac bogdan
CITAT(God @ Jun 19 2011, 08:43) *

Nu am sa-ti dau surse juridice, dar din experienta, pana in Romania nu ai nevoie de procura, dar ca sa treci in MD, vama o poate trece sau cel care e trecut in tehpasport sau cineva cu procura pe numele lui.
Faptul ca esti trecut in cartea verde este mai putin important pentru vamesii moldoveni.
Deci fa procura sa nu ai surprize neplacute.

Multumesc!
Versiunea Lo-Fi. Pentru a vedea versiunea completa cu mai multe informatii, te rog Apasati aici.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.