CITAT(Hellga @ Oct 2 2008, 11:09 AM)

Am urmatoarea problema. Angajatorul meu a depus dosarul pentru obtinerea autorizatiei de munca. Insa, intre timp, mie o sas-mi expire perioada de sedere legala in Romania. Stie cineva ce mi se intampla daca stau 2-3 saptamani ilegal practic. Dupa aia urmeaza sa plec sa-mi obtin viza de tip D. Dar ce mi se poate intampla la vama de ex daca am stat ilegal? Sunt foarte ingrijorata...

Mie in octombrie anul trecut mi-a expirat permisul de sedere, eram in aceeasi situatie ca a ta.
Mi-a venit autorizatia la sf lui octombrie si in noiembrie pe 6 sau pe 11 nu mai stiu exact am iesit fara probleme din tara, si nici o problema la obtinerea vizei D.
La vama s-au uitat cam ciudat la mine si mi-au spus ca "sa stii ca nu mai poti intra in tara pana nu iti rezolvi cu viza", la care eu foarte simplu le-am raspuns, "merg sa-mi iau via de tip D si intr-o saptamana ne vedem".Asa si a fost.
Stai fara grija.
Le spui ca procedura de obtinere a autorizatiei a fost lunga si anevoioasa si am fost nevoita sa depasesc termenul...dar am fost mereu constienta ca trebuie sa parasesc cat se poate de repede Romania.