Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
| lucia |
Nov 6 2006, 14:11
Trimis la
|
|
Neinregistrat |
cm se face sa se casatoreasca un tanar din r.m cu cineva din ro? ce acte ar trebui si cum se fac rost de ele?
|
| olguta |
Jul 25 2007, 12:25
Trimis la
|
|
Nou pe BASA ![]() Grup: Membri Postari: 6 Inregistrat pe: 20-March 07 Membrul Nr.: 260 |
buna draga Lucia! si eu ma confrunt la ora actuala cu aceasta problema!!! ma casatoresc anul acesta cu un cetatean roman. De la casa casatoriilor de aici mi s-a spus ca trebuie sa aduc din moldoca un certificat de stare civila ; dupa care cu acel certificat sa ma duc la consulatul moldovei in bucuresti si sa cer adeverinta de cutuma. Numai ca lucrurile nu stau chiar asa!! Pentru moldoveni nu e necesara adeverinta de cutuma!!!! asa ca daca i-ti cere asa ceva sa le spui sa se intereseze la (INEP) evidenta persoanelor din bucuresti!!! ca asa am patit-o si eu. adeverinta de stare civila se elibereaza de la casa casatoriilor din localitatea ta din moldova. In rest sunt necesare aceleasi acte ca la cetatenii romani. numai sa ai tradus si legalizat certificatul de nastere! cam atat! mult mult succes si casa de piatra!! daca ai nelamuriri ma contactezi: olgamustea@k.ro
-------------------- olguta
|
| iulika |
Nov 23 2007, 21:33
Trimis la
|
|
Membru avansat ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 31 Inregistrat pe: 14-November 07 Membrul Nr.: 622 |
cm se face sa se casatoreasca un tanar din r.m cu cineva din ro? ce acte ar trebui si cum se fac rost de ele? m-am casatorit anul trecut in Bucuresti cu un cetatean roman, acte necesare: - adeverinta de la starea civila din localitatea ta ca nu esti si nu ai fost casatorit(a) niciodata; cu aceasta adeverinta te duci la ambasada RM din Bucuresti (atentie e un concul incompetent) de acolo iti da o hartie din care rezulta aceeasi chestie ca nu esti si nu ai fost casatorit(a), pt asta tre sa achiti la BCR paremi-se 60EUR, sau mai putin depinde de termenul in care se elibereaza, mie mi-au facut intr-o zi; certificate prenuptiale de la medicul de familie al partenerului, care atentie - sunt valabile doar cateva zile, sa va miscati repede cu actele; pasapoarte, vize valabile, buletine, certificate de nastere in limba romana...astea sper ca stiti(sunt elementare); cu astea va duceti la starea civila din localitatea, sectorul in care-si are domiciliul partenerul, se scriu cereri, si se programeaza casatoria, apoi va casatoriti! Atentie, in MD tre sa-ti faci transcrierea certificatului de casatorie, daca vrei sa-ti schimbi dup-aia buletinul! Bafta! Io m-am chimuit nitel, bani, drumuri, nervi! |
| Basa |
Jan 22 2008, 20:15
Trimis la
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() Grup: Root Admin Postari: 55 Inregistrat pe: 1-March 06 Membrul Nr.: 1 |
CITAT(OLLY @ Ian 23 2008, 07:33 PM) buna vreau sa-ti spun sa fiti foarte atenti cu castoriile, eu in 2007 pe 11 octombrie m-am casatorit cu un cetatean ro si acum am foarte mari prob cu el nu mai vrea sa mearga la interviu pt a-mi putea face rezidenta, daca ami pute-ti da vre-un sfat, mersi .OLGA |
| OLLY |
Jan 30 2008, 14:41
Trimis la
|
|
Membru ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 11 Inregistrat pe: 22-January 08 Membrul Nr.: 801 |
PENTRU CASATORIE ARE NEVOIE DE CERTIFICAT DE LA STAREA CIVILA DE UNDE ESTE PRECUM CA NU A FOST CASATORIT SI N U ESTE CASATORIT SI CA LEGEA TARII II PERMITE SA SE CASATORESCA CU CETATEAN STARAIN, CERTIFICAT DE LA UN MEDIC DE FAMILIE DIN RO, TOATE ACTELE LEGALIZATE LA UN NOTAR PUBLIC DE AICI
|
| vaszar |
Mar 19 2008, 07:43
Trimis la
|
|
Nou pe BASA ![]() Grup: Membri Postari: 4 Inregistrat pe: 18-March 08 Membrul Nr.: 1,023 |
oameni buni, ii trebuie cert. precum ca nu a fost casatorita, cert. de nastere tradus ,cert. de la medic ca e sanatoasa., cazier, buletin sau pasaport
|
| samy_omidee |
Jul 13 2009, 18:33
Trimis la
|
|
Nou pe BASA ![]() Grup: Membri Postari: 2 Inregistrat pe: 10-July 09 Membrul Nr.: 3,949 |
buna.am si eu o nelamurire: vreau sa ma casatoresc cu un cetatean md si el nu are nici un fel de acte in ro...i-au expirat toate de 1an...ce trebuie sa facem ca sa ne casatorim?ce acte ne trebuie?si in primul rand ce trebuie sa faca el ca sa-si rezolve cu actele si sa ramanem in romania?
|
| XXX |
Jul 14 2009, 14:38
Trimis la
|
|
Membru avansat ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 38 Inregistrat pe: 3-March 06 Membrul Nr.: 4 |
Dina cate stiu eu, tre sa-i faci invitatie sa vina in Romania, dupa va duceti la stare civila si va programati pentru inscriere, dupa ce va insrcieti depuneti pentru permis de sedere de 5 ani la oficiu de emigrari parca. Dupa ce obtine permisul depune si la cetatenie romina.
Succes. |
| samy_omidee |
Jul 14 2009, 14:58
Trimis la
|
|
Nou pe BASA ![]() Grup: Membri Postari: 2 Inregistrat pe: 10-July 09 Membrul Nr.: 3,949 |
[quote name='XXX' date='Jul 14 2009, 02:38 PM' post='1340']
Dina cate stiu eu, tre sa-i faci invitatie sa vina in Romania, dupa va duceti la stare civila si va programati pentru inscriere, dupa ce va insrcieti depuneti pentru permis de sedere de 5 ani la oficiu de emigrari parca. Dupa ce obtine permisul depune si la cetatenie romina. Succes. ms dar dar am uitat sa specific...el acum este in romania...si nu are nici un fel de acte....ii mai pot face invitatie? |
| Angey |
Jan 11 2010, 21:11
Trimis la
|
|
Nou pe BASA ![]() Grup: Membri Postari: 1 Inregistrat pe: 11-January 10 Membrul Nr.: 3,990 |
Salut!! am vazut ce ai postat tu apropo de casatoria cu un cetatean roman,si as vrea sa te intreb in cit timp poti obtine cetatenia romana dupa ce ma casatoresc.Pentru ca el defapt locuieste si lucreaza in Belgia,si plec si eu acolo ,numai ca am nevoie de viza (dar as prefera sa obtin cit mai repede cetatenia ca sa nu mai fiu obligata sa fac in fiecare 3 luni viza)..Te rog mult daca stii ceva de asta ii raspunzi ok???
Cu respect Angy Mersi mult! As vrea sa intreb unde tre sa-ti faci "transcrierea certificatului de casatorie"??anume ce procedura e asta si costa ceva?? mersi mult! |
| Sashok |
Jan 19 2010, 08:10
Trimis la
|
![]() Leader! ![]() ![]() ![]() Grup: Administrators Postari: 281 Inregistrat pe: 3-March 06 De la: Bucharest Membrul Nr.: 7 |
Salut!! am vazut ce ai postat tu apropo de casatoria cu un cetatean roman,si as vrea sa te intreb in cit timp poti obtine cetatenia romana dupa ce ma casatoresc.Pentru ca el defapt locuieste si lucreaza in Belgia,si plec si eu acolo ,numai ca am nevoie de viza (dar as prefera sa obtin cit mai repede cetatenia ca sa nu mai fiu obligata sa fac in fiecare 3 luni viza)..Te rog mult daca stii ceva de asta ii raspunzi ok??? Cu respect Angy Mersi mult! As vrea sa intreb unde tre sa-ti faci "transcrierea certificatului de casatorie"??anume ce procedura e asta si costa ceva?? mersi mult! Dupa ce te casatoresti si-ti faci permis de sedere in romania, depui imediat actele la cetatenie pe baza buneilor in Bucuresti, si obtii in jum de an cetatenia. Iar daca vrei sa mergi dupa legea casatoriei i-mi pare ca tre sa astepti 5 ani ca sa ei cetatenia. |
![]() ![]() |
| Versiunea Lo-Fi | Astazi este: 6th September 2010 - 10:15 |