Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
| Sandutza |
May 26 2009, 14:42
Trimis la
|
|
Membru ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 11 Inregistrat pe: 27-October 08 Membrul Nr.: 3,037 |
Buna,
Cine a depus recent si stiu sigur ce acte si declaratii trebuiesc facute la notar.Vreau sa depun dar vreau sa stiu sigur ca am toate actele, ca in ultimul timp au mai fost modificari, daca a dat cineva recent actele si poate sa imi spuna si mie de ce declaratii si acte sunt nevoie(sunt studenta)!!!pls, urgent.. O zi buna! |
| mihaela |
May 28 2009, 08:29
Trimis la
|
|
Nou pe BASA ![]() Grup: Membri Postari: 1 Inregistrat pe: 20-October 08 Membrul Nr.: 2,983 |
Buna, Cine a depus recent si stiu sigur ce acte si declaratii trebuiesc facute la notar.Vreau sa depun dar vreau sa stiu sigur ca am toate actele, ca in ultimul timp au mai fost modificari, daca a dat cineva recent actele si poate sa imi spuna si mie de ce declaratii si acte sunt nevoie(sunt studenta)!!!pls, urgent.. O zi buna! buna.imi iau permisiunea sa-ti raspund deoarece chiar ieri am depus actele pt sotul meu, la bucuresti.ai nevoie de exact aceleasi acte, mai putin partea cu anii si ca nu platesti taxele care se plateau inainte.in rest nu e nici o modificare. astea ar fi urmatoarele înainte de 22 decembrie 1989 şi descendenţi de gradul I şi II ai acestora ACTE NECESARE De la BUNICI (un singur cuplu - parinţii mamei sau ai tatei): Certificat de naştere sau de deces - original şi copie legalizată Certificat de căsătorie sau de divorţ – original şi copie legalizată De la PĂRINŢI: Certificat de naştere – original şi copie legalizată Certificat de căsătorie sau de divorţ – original şi copie legalizată ACTELE SOLICITANTULUI de cetăţenie: Certificatul de naştere – original şi copie legalizată Paşaportul – original şi copii legalizate ale paginilor: - unde apare fotografia şi datele personale; - unde apare semnătura şi dovada prelungirii paşaportului (dacă este cazul) Cazierul Judiciar din Republica Moldova – original Cazierul Judiciar din România – original Declaraţii pe propria răspundere făcute la un Notar Public cun care să rezulte căpersoana care depune dosarul : - nu a mai depus o altă cerere de redobândire a cetăţeniei române şi - nu a întreprins activităţi împotriva ordinii de drept - ca doresti mentinerea domiciliului stabil in tara sau in strainatate Permisul de şedere temporară – original Adeverinţa de la Autoritatea pentru Străini din cadrul MAI care dovedeşte şederea legală timp de 4 ani pe teritoriul României - original (la solicitare - în cazul în care nu aveţi carnet/legitimaţii pentru a face această dovadă) legat de cei 4 ani nu se cer acum dupa cum mi-a zis consilierul de la biroul de cetatenie, dar sotul meu a avut adeverinta si am vazut ca i-a oprit-o.bafta buna.imi iau permisiunea sa-ti raspund deoarece chiar ieri am depus actele pt sotul meu, la bucuresti.ai nevoie de exact aceleasi acte, mai putin partea cu anii si ca nu platesti taxele care se plateau inainte.in rest nu e nici o modificare. astea ar fi urmatoarele înainte de 22 decembrie 1989 şi descendenţi de gradul I şi II ai acestora ACTE NECESARE De la BUNICI (un singur cuplu - parinţii mamei sau ai tatei): Certificat de naştere sau de deces - original şi copie legalizată Certificat de căsătorie sau de divorţ – original şi copie legalizată De la PĂRINŢI: Certificat de naştere – original şi copie legalizată Certificat de căsătorie sau de divorţ – original şi copie legalizată ACTELE SOLICITANTULUI de cetăţenie: Certificatul de naştere – original şi copie legalizată Paşaportul – original şi copii legalizate ale paginilor: - unde apare fotografia şi datele personale; - unde apare semnătura şi dovada prelungirii paşaportului (dacă este cazul) Cazierul Judiciar din Republica Moldova – original Cazierul Judiciar din România – original Declaraţii pe propria răspundere făcute la un Notar Public cun care să rezulte căpersoana care depune dosarul : - nu a mai depus o altă cerere de redobândire a cetăţeniei române şi - nu a întreprins activităţi împotriva ordinii de drept - ca doresti mentinerea domiciliului stabil in tara sau in strainatate Permisul de şedere temporară – original Adeverinţa de la Autoritatea pentru Străini din cadrul MAI care dovedeşte şederea legală timp de 4 ani pe teritoriul României - original (la solicitare - în cazul în care nu aveţi carnet/legitimaţii pentru a face această dovadă) legat de cei 4 ani nu se cer acum dupa cum mi-a zis consilierul de la biroul de cetatenie, dar sotul meu a avut adeverinta si am vazut ca i-a oprit-o.bafta am uitat sa mai zic in cazul in care esti casatorita si ti-ai schimbat familia in cea a sotului obligatoriu iti trebuie certificatul de casatorie in copie legalizata ca dupa asta ti-l cer si ca sa nu faci 2 drumuri |
| Nastea |
May 29 2009, 10:07
Trimis la
|
|
Nou pe BASA ![]() Grup: Membri Postari: 4 Inregistrat pe: 1-July 08 Membrul Nr.: 1,802 |
Salut!
eu am depus pe 25 mai 2009 dosarul pentru cetatenie. a fost nevoie de urmatoarele acte: - copii legalizate la actele de stare civila: BUNICI: - certificate de nastere/deces; - certificat de casatorie; - certificat de divort (daca este cazul); PARINTI: - certificate de nastere; - certificat de casatorie; - certificat de divort (daca este cazul); PERSONALE: - certificat de nastere; - buletin de identitate; - pasaport (pagina cu fotografia + pagina cu ultima stampila de intrare) - permis de sedere/carte de rezidenta; - certificat de casatorie. REPET: toate cele de mai sus sa fie copii legalizate, originalele sunt prezentate doar cele personale (buletin, pasaport, certificat de nastere, certificat de casatorie, permis de sedere/carte de rezidenta). - 3 declaratii autentificate la notar: - Declaraţie personală, autentificată la notar sau consulat din care să rezulte dacă a mai depus sau nu o altă cerere de redobândire a cetăţeniei române; - Declaraţie personală autentificată la notar sau consulat din care să rezulte că în prezent nu întreprinde şi nu sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept, ori a siguranţei naţionale şi nici în trecut nu a desfăşurat asemenea activităţi; - Declaraţie pe proprie răspundere, autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României dacă doreşte rebobândirea cetăţeniei române cu menţinerea domiciliului în străinătate sau stabilirea domiciliului în România; - cazier judiciar din romania - original; - cazier judiciar din moldova - original; - Certificate de stare civilă în copii legalizate pentru copiii minori ai solicitanţilor; - Acordul soţilor pentru redobândirea cetăţeniei de către copiii minori, dat prin declaraţie autentificată la notar; - Consimţământul minorilor de peste 14 ani pentru redobândirea cetăţeniei române dat prin declaraţie autentificată la notar în prezenţa unui părinte. - cerere completata (o primiti acolo) Astea sunt, nimic in plus nu mi s-a cerut. Dovada ca ai 4 ani stati in Romania nu se mai cere. Va previn: SUNT FOARTE MULTI CARE MERG LA DEPUNERE SI SE FAC LISTE CU O ZI INAINTE. PE ZI SE PRIMESC INTRE 40 SI 60 DE CERERI, NU MAI MULT. Multa bafta! eu am avut noroc sa stau doar 2 zile in Bucuresti, altii nu au fost asa de norocosi. Gasiti informatii si pe site-ul ministerului la urmatorul link: http://www.just.ro/Sections/PrimaPagina_Me...93/Default.aspx |
| Sandutza |
May 29 2009, 11:32
Trimis la
|
|
Membru ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 11 Inregistrat pe: 27-October 08 Membrul Nr.: 3,037 |
Multumesc mult pt informatie,
O zi buna !!! |
| redars |
Nov 6 2009, 20:00
Trimis la
|
|
Nou pe BASA ![]() Grup: Membri Postari: 2 Inregistrat pe: 6-November 09 Membrul Nr.: 3,978 |
salut!
am primit invitatie de la ambasada romaniei din chisinau ca sa depun pachetul de acte care l-ai descris ajutama te rog, spune-mi unde si cum sa le string. mersi anticipat! |
| sorina_c |
Nov 9 2009, 18:03
Trimis la
|
|
Membru avansat ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 32 Inregistrat pe: 17-February 09 Membrul Nr.: 3,863 |
Actele le i-ai de la starea civila, si pe legalizezi la notar, actele care iti trebuiesc sunt mai sus, numai ca depinde tu ai permis de sedere in Romania?
-------------------- |
| redars |
Nov 15 2009, 18:10
Trimis la
|
|
Nou pe BASA ![]() Grup: Membri Postari: 2 Inregistrat pe: 6-November 09 Membrul Nr.: 3,978 |
nu, eu sunt la chisinau, dar la starea civila trebuie sa prezint ceva ?
|
| Sashok |
Nov 17 2009, 10:56
Trimis la
|
![]() Leader! ![]() ![]() ![]() Grup: Administrators Postari: 281 Inregistrat pe: 3-March 06 De la: Bucharest Membrul Nr.: 7 |
nu, eu sunt la chisinau, dar la starea civila trebuie sa prezint ceva ? Nu te inteleg. Ce tre sa prezinti la starea cevila? Si pentru ce? Ca sa scoti certificatele de nastere, casatorie si deces dupa caz? Pentru astea prezinti BANI! ca peste tot acum, si un act de identitate. Sau nu am inteles eu ce intrebi tu... |
| Dragosh |
Mar 3 2010, 20:56
Trimis la
|
|
Nou pe BASA ![]() Grup: Membri Postari: 1 Inregistrat pe: 3-March 10 Membrul Nr.: 4,002 |
Buna, eu nu am cetatenie si nici rezidenta, nu am nimc cu Romania, unde si cum pot obtine cazierul judiciar romanesc?
Am pe cineva la Timisoara, a intrebat la politie, au zis ca numai prin ambasada se poate. Am auzit ca se poate la Chisinau da costa 30 eur, noi avem nevoie de 3 bucati, de aceea ne intereseaza o varianta mai ieftina, adica in Romania. Am nevoie urgent de ele. Multumesc anticipat. |
| Sashok |
Mar 4 2010, 07:03
Trimis la
|
![]() Leader! ![]() ![]() ![]() Grup: Administrators Postari: 281 Inregistrat pe: 3-March 06 De la: Bucharest Membrul Nr.: 7 |
Buna, eu nu am cetatenie si nici rezidenta, nu am nimc cu Romania, unde si cum pot obtine cazierul judiciar romanesc? Am pe cineva la Timisoara, a intrebat la politie, au zis ca numai prin ambasada se poate. Am auzit ca se poate la Chisinau da costa 30 eur, noi avem nevoie de 3 bucati, de aceea ne intereseaza o varianta mai ieftina, adica in Romania. Am nevoie urgent de ele. Multumesc anticipat. Salut Dragos, faci procura pe cineva cu rezidenta in Romania, nu neaparat sa fie si cetatean al Romaniei, doar sa fie rezident, el se duce la politia sectorului carui ii apartine, plateste taxa de 5 lei urgenta + 1 leu, timbru fiscal, si in 3-5 zile ai cazierul. Prin ambasada nu stiu cum se face si cat dureaza. |
![]() ![]() |
| Versiunea Lo-Fi | Astazi este: 10th September 2010 - 08:00 |